ΔΡΑΣΕΙΣ


   

2015

Στην Ελλάδα

 • Viral Campaign
  Δύο viral βίντεο θα δημιουργηθούν για την καμπάνια με στόχο την προώθηση των δράσεων για τις ψηφιακές δεξιότητες και τα πλεονεκτήματα τους. Τα βίντεο θα έχουν το ίδιο κεντρικό θέμα με μικρές διαφοροποιήσεις και θα στοχεύουν σε τρία διαφορετικά κοινά-στόχους: τους νέους, το ευρύ κοινό και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης/φορείς λήψης αποφάσεων. Η δράση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη των πολιτών να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους στην εργασία. Τα βίντεο θα προβληθούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, (Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube) και σε ιστοσελίδες, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας.
 • Press Conference
  Η παρουσίαση της εκστρατείας “eSkills for Jobs 2015” για την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί σε σχετική συνέντευξη τύπου, προκειμένου να προβληθούν τα μηνύματα, οι στόχοι και οι σχετικές δράσεις. Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ζωντανή σύνδεση.
 • "eBusiness StartUp Guide"Event 

  Η ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ηλεκτρονικό επιχειρείν: StartUp Guide”, είχε σκοπό την ενημέρωση του κοινού και κυρίως των υφιστάμενων και νέων επιχειρηματιών για τα πρακτικά θέματα που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια επιτυχημένη είσοδο στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες που δίνει το ηλεκτρονικό επιχειρείν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζοντας το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα τους στην απασχόληση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, eSkills for Jobs 2015.

 • "EU-Going Local" Event 

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε συνάντηση εργασίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, eSkills for Jobs 2015.

 • "Digital skills: The new work entry code"

  Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας και την υποστήριξη των Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, διοργάνωσαν, στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση με θέμα τις Ψηφιακές Δεξιότητες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, eSkills for Jobs 2015.

 • eSkills Training Roadshow
  Μια σειρά εκδηλώσεων θα διοργανωθεί σε έξι πόλεις στην Ελλάδα, για την προώθηση της εκστρατείας “eSkills for Jobs 2015”, σε συνεργασία με τοπικά πανεπιστήμια, αρχές, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, δήμoυς και περιφέρειες. Η ιδέα των εκδηλώσεων είναι να προσφερθεί σε νέους ανέργους και άτομα που εργάζονται σε ΜμΕ η δυνατότητα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των επαγγελματικών τους προσόντων. Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα οργανωθούν κατά τέτοιο τρόπο που οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν συντομότερα για την αγορά εργασίας, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σε πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες.
 • eSkills Training Webinars
  Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με την εκστρατεία “eSkills for Jobs 2015” και την αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθούν για κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών μέσω internet.
 • PR Campaign
  Η εκστρατεία “eSkills for Jobs 2015” θα υποστηριχθεί μέσω στοχευμένης καμπάνιας δημοσιότητας (δελτία τύπου, συνεντεύξεις, άρθρα, κ.λπ., σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης), για την παρουσίαση των σχετικών μηνυμάτων και δραστηριοτήτων, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
 • Συνέδριο για τα 20 χρόνια του ΣΕΠΕ
  Ο ΣΕΠΕ θα γιορτάσει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυση του, με τη διοργάνωση συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου θα υπάρχει ειδική ενότητα αφιερωμένη στις Ψηφιακές Δεξιότητες, με στόχο τη ευαισθητοποίηση για την ανάγκη υψηλού επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους, τους επαγγελματίες ΤΠΕ και τις επιχειρήσεις, σε σχέση με την αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
 • Web World Expo & Conference 2015 

  Με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας eSkills for Jobs 2015, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά η Έκθεση & Συνέδριο Web World Expo 2015. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι επιχειρήσεις που, με επίκεντρο τις ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής, αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζουν όλες τις νέες τάσεις οι οποίες στηρίζουν την επιχειρηματικότητα μέσω του Internet, των social media και των φορητών συσκευών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας eSkills for Jobs 2015.

 • Ennovation
  Το Ennovation είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας - καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (International Hellenic University) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia). Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα. (Μάιος - Δεκέμβριος 2015)
 • Οι επιχειρήσεις συναντούν την εκπαίδευση
  Διοργάνωση σειράς επισκέψεων σε σχολεία και πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια των οποίων, εκπρόσωποι από κορυφαίες εταιρείες ΤΠΕ θα ενημερώσουν τους μαθητές και φοιτητές σχετικά με τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για την ένταξη τους στο εργατικό δυναμικό της χώρας, αφού η ζήτηση για θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις ΤΠΕ αυξάνεται.
  Cisco@University of Peloponnese
  , Cisco@University of Crete
 • ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι μια πρωτοβουλία από “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”, που υποστηρίζεται από τον ΣΕΠΕ. Είναι ένα κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης & τεχνολογίας, με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των νέων στις νέες τεχνολογίες, παρέχοντας εκπαίδευση σε θέματα που σχετίζονται με την ιστορία και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, καθώς και να στηρίξει τις προσπάθειες τους στην αναζήτηση εργασίας. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, θα συμπεριληφθούν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τις ψηφιακές δεξιότητες.
 • "egg - enter•grow•go"
  Το πρόγραμμα "egg - enter•grow•go" είναι μια πρωτοβουλία ΕΚΕ από την Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, το οποίο υποστηρίζει ο ΣΕΠΕ, που έχει ως στόχο να ενισχύσει τη νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας. Οι συμμετέχουσες ομάδες νέων επιχειρηματιών φιλοξενούνται στους πλήρως εξοπλισμένους χώρους γραφείου και λαμβάνουν υπηρεσίες υποστήριξης για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, αποτελεσματική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχύνουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Το πρόγραμμα τρέχει σε ετήσιους κύκλους.
 • ORACLE Academy
  Η Oracle Academy θα οργανώσει 15 σεμινάρια κατάρτισης για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και 7 καθημερινά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με το λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές τους για να μπορέσουν να εισαχθούν στις βασικές αρχές της αντικειμενοστρεφούς γλώσσας προγραμματισμού Java.
 • Ενισχύοντας την εκπαίδευση και την εμπειρία
  Ο ΣΕΠΕ θα οργανώσει 3 εκδηλώσεις με τοπικά φοιτητικά παραρτήματα IEEE με σκοπό να προσφέρει ευκαιρίες σε επίδοξους επιχειρηματίες να έρθουν σε άμεση επαφή με τα μέλη του ΣΕΠΕ, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να διασυνδεθούν. Ο ΣΕΠΕ θα ενθαρρύνει τα μέλη του να αποτελέσουν πρότυπα και μέντορες και να μοιραστούν τις ιστορίες επιτυχίας και τα μαθήματα που πήραν από τις αποτυχίες τους, με τους φοιτητές σε πανεπιστήμια, νέους επιχειρηματίες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  Στην Ε.Ε
 • “eSkills for Jobs 2015” High-Level Conference, Riga, Latvia, 13/3/2015
 • Get on Line Week 2015, 23-29/3/2015
 • “eSkills for Jobs 2015” High-Level Conference, Luxemburg (14-15/12/2015)
 • “eSkills for Jobs 2016” High-Level Conference, Hague Netherlands (16/3/2016)
 • “eSkills for Jobs 2016” High-Level Conference, Slovakia (2016)
 • Get on Line Week 2016

2014

Στην Ελλάδα

 • eSkills for Jobs 2014 Press Workshops/ Activities
  Ο ΣΕΠΕ διοργάνωσε συναντήσεις με δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης για να ενημερώσει για τους σκοπούς και τους στόχους της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014. (Μάρτιος - Απρίλιος 2014)

 • Women & Girls Go Digital
  Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ, και με την υποστήριξη Ελλήνων και Ευρωπαίων εταίρων διοργάνωσε στις 4 Απριλίου 2014 το συνέδριο "Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση - Women & Girls Go Digital". (Απρίλιος 2014)

 • eSkills for Jobs Grand Event
  Κομβικό σημείο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 αποτέλεσε η διοργάνωση από τον ΣΕΠΕ του e-Skills for Jobs Grand Event, στις 6 Μαΐου 2014 στην Αθήνα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση της καμπάνιας σε 30 χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Ε.Ε. στο e-Skills for Jobs Grand Event συμμετείχαν υψηλού κύρους προσωπικότητες απ’ όλη την Ευρώπη και οι οποίοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους σχετικά με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.

  Στο πλαίσιο αυτό του e-Skills for Jobs Grand Event υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας “Εθνική Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία” μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΣΕΠΕ, με στόχο τη διάχυση της ψηφιακής τεχνολογίας στην κοινωνία και την ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει η βιομηχανία ΤΠΕ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. (Μάιος 2014)

 • Kodu Kup Europe
  Το Kodu Kup Europe είναι ένας νέος σχολικός διαγωνισμός - θεσμός, για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, από τη Microsoft και το European Schoolnet υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ. (Μάιος - Σεπτέμβριος 2014)

 • Cluster Event (Bulgaria, Cyprus & Greece)
  Ο ΣΕΠΕ σε συνεργασία με την BAIT και τον CITEA, θα διοργανωθεί κοινή δραστηριότητα που θα βασίζεται στις ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. (Μάιος - Δεκέμβριος 2014)

 • Ennovation 2014
  Το Ennovation είναι ένας Διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας- καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (International Hellenic University) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia).

  Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα. (Μάιος - Δεκέμβριος 2014)

 • eSkills Days
  Σε συνεργασία με την Microsoft Hellas - Innovation Centre θα διεξαχθούν σεμινάρια για την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε μαθητές, φοιτητές, νέους και εργαζόμενους. (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2014)

 • eSkills for Jobs @ The Mall Athens
  Ενημέρωση για την πρωτοβουλία eSkills for Jobs 2014 στο χώρο του εμπορικού κέντρου “The Mall Athens”. (Οκτώβριος 2014)

 • eSkills and the role of SNE
  Ο ρόλος και οι προοπτικές της Ειδικής Αγωγής στην ψηφιακή τεχνολογία θα αποτελέσουν το αντικείμενο της εκδήλωσης αυτής. (Νοέμβριος 2014)

 • Cisco Connect 2014
  Η CISCO θα διοργανώσει το Cisco Connect 2014, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ, που στοχεύει στην ανάδειξη της καινοτομίας και των καλών πρακτικών στην Ελληνικά αγορά ΤΠΕ. (Νοέμβριος 2014)

 • Tech forum: Skills for New Jobs
  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και αποτελεί την συνέχεια αντίστοιχων εκδηλώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των eSkills Week 2010 και e-Skills Week 2012. (Δεκέμβριος 2014)

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2016

Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), 2015. Reproduction is authorised provided the source is acknowledged. The information and views set out on this website do not necessarily reflect the official opinion of EASME, the European Commission or other European Institutions and they may not be held responsible for the use made of the information contained, neither any person acting on their behalf.